Skilsmisse/bodeling

En separation eller skilsmisse er en svær proces. Der er meget at forholde sig til – både praktisk og følelsesmæssigt. En skilsmisseadvokat kan hjælpe dig med at sikre dine rettigheder og opnå de bedste vilkår for hele familien.

Når beslutningen om skilsmisse er truffet, kommer de fleste mennesker ind i en turbulent periode.

Den første afgørende beslutning, der skal træffes, er, hvem der skal fraflytte den fælles bopæl, og hvem der skal blive boende. Denne beslutning kan i nogle situationer have betydning for, hvor børnene fremadrettet får bopæl.

Hvordan bliver jeg skilt/separeret? 

Herefter skal skilsmissebegæringen udfyldes og indsendes til statsforvaltningen. Er I enige om skilsmissen, kan I begge underskrive begæringen, så I kan blive skilt uden forudgående separation.

Hvis I ikke er enige om at blive skilt, skal I være separeret i 6 måneder. Bliver I enige indenfor de 6 måneder, behøver I ikke vente til udløbet af fristen.

Det er også muligt at få bevilget en såkaldt direkte skilsmisse, hvis

  • Den anden part har været utro
  • I har boet hver for sig i to år eller mere på grund af uoverensstemmelser
  • Den anden part har begået vold mod dig eller jeres børn
  • Den anden part allerede er gift med en anden
  • Den anden part har bortført fælles barn/børn til udlandet.

Du kan både søge om separation og skilsmisse hos Familieretshuset via ansøgningsblanketter på Familieretshusets hjemmeside

 

Skilsmisse

Skal vi vurdere hvordan du står?

KOMPLEXT advokater er klar til at hjælpe dig igennem din følsomme situation.

Vi kommer med mange års erfaring indenfor familieret, som kan sikre dine rettigheder.

Bodeling

Herefter skal I have delt alle jeres ting, og der skal således udarbejdes en boopgørelse, hvor der tages stilling til, hvad der skal ske med alle de ting I ejer, så som hus, bil, båd, indbo og kontanter. En sådan deling forløber nogle gange helt uden problemer, andre gange skal sagen i skifteretten, hvor der kan prøves enkelte tvister, fx prisfastsættelse af hus og hvem der må købe huset. Det samlede bo kan blive behandlet af en autoriseret bobehandler, som I skal dele omkostningerne til.

KOMPLEXT Advokater kan guide dig sikkert igennem hele processen, og jo før du kontakter os, jo lettere er det for os at hjælpe dig sikkert igennem, så du undgår “fodfejl”.

Ved KOMPLEXT Advokater er de indledende telefoniske drøftelser gratis, så ring hellere til os lidt for tidligt end lidt for sent.