Trafikskader og piskesmæld

Piskesmældsskader/whip lash-skader

En særlig type af skader, som ofte opstår ved færdselsuheld, er de såkaldte ”piskesmældsskader”. De opstår typisk, hvis du har været udsat for en voldsom fysisk påvirkning i nakken, f.eks. ved at din bil påkøres bagfra, og du får et ryk eller skub langs nakke og rygsøjle.

Symptomerne på piskesmældsskader er typisk smerter og stivhed i nakke og ryg og eventuelt skuldre, hovedpine, koncentrationsbesvær, m.v. Ofte vil symptomerne fortage sig, men der kan gå lang tid. Derfor har mennesker med piskesmældsskader ofte et langt sygeforløb, hvor det kan være svært at komme tilbage på arbejdsmarkedet, og hvor det er svært at finde egnet behandlingsmetoder. For nogle er skaderne alvorlige og permanente.

Skader efter piskesmæld er som regel ganske komplicerede, både medicinsk og juridisk. Det vigtigste du som skadelidte skal være opmærksom på, er, at du hurtigst muligt får registreret og behandlet skaden. Mange oplever efter en mindre alvorlig ulykke, at de ”kun” har fået knubs, og derfor tænker man ikke på eventuelle varige skader.

Hvis skaderne skal anerkendes af forsikringsselskabet skal symptomerne som hovedregel være opstået senest 72 timer efter ulykken; derfor er det helt afgørende, at dine skader bliver beskrevet grundigt i journalerne, og at du straks går til læge, hvis du ikke er blevet undersøgt umiddelbart efter ulykken.

Desuden kan det være af stor betydning, at selve ulykken bliver beskrevet og dokumenteret korrekt; f.eks. ved en korrekt beskrivelse af bilen/bilernes hastighed, om man bar sikkerhedssele, om man tog fra med en hånd, og lignende.

Komplext advokater kan hjælpe dig med din sag. Brug vores chatfunktion eller ring til os, så kan vi vurdere hvilket forløb der kræves.